نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S22 Ultra
شاید سامسونگ برای رقابت با تولیدکنندگان گوشی های میان رده و پایین رده حاضر باشد کیفیت محصولات ارزانقیمت خود را پایین بیاورد، اما بازار گوشی های پرچم دار جایی نیست که در آن، کرهایها ذرهای انعطاف از خود نشان دهند. برایناساس، مدلهای سری Galaxy S22، قابلیتهای فراوان و کیفیت ساخت کمنظیری را به نمایش میگذارند که آنها را به نمایندگان شایسته برند اول موبایل جهان تبدیل میکند. در این میان، گلکسی S22 Ultra بهعنوان پرچم دار اصلی گوشی های سامسونگ، امکانات سری Note را هم به کاربران ارائه میکند.
طراحی و کیفیت ساخت
ظاهر گلکسی اس 22 اولترا، تقریبا هیچ شباهتی به دو مدل S22 و S22 Plus ندارد و بهسختی میتوان آنها را اعضای یک خانواده معرفی کرد. درواقع ورژن اولترا، طراحی Galaxy Note20 Ultra 5G را در ذهن تداعی میکند؛ دستگاهی که جانشینی برایش معرفی نخواهد شد و باید این مدل را بهعنوان نماینده خود بپذیرد. به هر صورت، این گوشی در ابعاد 8.9 × 77.9 × 163.3 میلیمتر ساخته شده و وزن آن به 228 گرم میرسد تا با معیارهای امروزی، کمی بزرگ و سنگین ارزیابی شود. برخلاف دو مدل دیگر این خانواده که در نگاه اول، لبههای منحنیشان به چشم میآید، Galaxy S22 Ultra خطوط صاف و مستقیمی را به نمایش میگذارد که موجب تمایز آن میگردد.
نگاهی به 6 گوشه دستگاه
صفحه نمایش 6.8 اینچی گلکسی اس 22 اولترا، 90.2 درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص داده تا باریک بودن کنارهها، به خوشدست شدن دستگاه کمک کند. حسگر اثر انگشت در زیر این نمایشگر جای گرفته و دوربین سلفی در مرکز قسمت بالایی آن مشاهده میشود. در پنل پشتی، دوربین چهارگانه و فلش LED خودنمایی میکنند. در کناره سمت راست، دکمههای کنترل صدا و پاور قرار گرفتهاند و در سمت چپ بدنه، هیچ پورت یا کلیدی دیده نمیشود. لبه پایین گوشی کمی شلوغ طراحی شده و وظیفه میزبانی از اسلات سیمکارت، میکروفون اصلی، اسپیکر استریو، پورت USB Type-C 3.2 و جایگاه قلم را بر عهده دارد. در لبه بالایی هم تنها میکروفون دوم جای داده شده است.
جنس و رنگ
پنل جلو و پشتی گلکسی S22 Ultra از شیشه فوقالعاده مقاوم +Gorilla Glass Victus ساخته شده و فریمی از جنس آلومینیوم تقویت شده، آن را دربرگرفته است. بهرهگیری از این متریال، ضمن بالابردن مقاومت دستگاه در برابر ضربه و خط و خش، به زیبایی و جذابیت آن افزوده است. دریافت گواهی IP68 ثابت میکند این گوشی در برابر گرد و غبار و 30 دقیقه غوطهور شدن در آب به عمق 1.5 متر مقاوم است.
سامسونگ پرچمدار جذاب خود را در چهار رنگ شرابی (Burgundy)، سبز (Green)، سفید (Phantom White) و مشکی (Phantom Black) روانه بازار کرده و البته این امکان را هم در اختیار کاربران قرار داده تا سه رنگ خاکستری (Graphite)، آبی آسمانی (Sky Blue) و قرمز (Red) را از وبسایت رسمی این شرکت سفارش دهند.
صفحه نمایش گوشی Samsung Galaxy S22 Ultra
نمایشگر S22 Ultra تقریبا همه مشخصات صفحه نمایش نسل قبل را دارد، با این تفاوت که رزولوشن آن کمی پایین آمده، اما شدت روشناییاش افزایش پیدا کرده است. بهرهگیری از صفحه نمایش 6.8 اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X، همان چیزی است که کاربران انتظارش را میکشیدند. رزولوشن این صفحه 3088 × 1440 اعلام شده که تراکم پیکسلی 500 ppi را برای آن رقم میزند. شدت روشنایی 1750 نیت نیز امکان کار کردن با گوشی در شرایط نوری مختلف (حتی زیر تابش مستقیم آفتاب) را تضمین میکند. غول کرهای برای جلب رضایت گیمرها، گلکسی اس 22 اولترا را به نمایشگر 120 هرتزی مجهز کرده تا از پس اجرای انواع بازیهای سنگین بربیاید.
روشنایی شگفتانگیز
یکی از اصلیترین ویژگیهای نمایشگر S22 Ultra شدت روشنایی بسیار بالای آن است. از طرفی این مدل، رنگ مشکی را فوقالعاده عمیق به نمایش میگذارد که این مسئله باعث بالا رفتن کنتراست و هرچه جذابتر شدن تصاویر میشود. در تست وبسایت GSMArena، این گوشی از نزدیکترین رقیب خود یعنی آیفون 13 پرو مکس، 200 نیت بیشتر روشنایی تولید کرده تا از این جهت، بهترین باشد. قابلیت تازهای که در تنظیمات این دستگاه مشاهده میشود، «Extra Brightness» است که در صورت غیرفعال کردن روشنایی خودکار، در تنظیمات صفحه نمایش ظاهر میگردد. با بهرهگیری از این گزینه، 300 نیت بیشتر آزاد میشود تا در مجموع، 829 نیت روشنایی در اختیار داشته باشید. در بحث روشنایی نمایشگر، عملکرد اس 22 اولترا با اختلافی ناچیز از دو عضو دیگر خانوادهاش بهتر است.
غلظت زیاد رنگها
سامسونگ تلاش زیادی دارد تا در آخرین پرچمدار خود، قابلیت جدید Vision Booster را معرفی و تبلیغ کند. به کمک این ویژگی، نمایشگر توانایی بیشتری در مدیریت نور محیط پیدا کرده است. گوشی با بررسی تصویر به نمایش درآمده و بر اساس میزان نوری که به صفحه نمایش میرسد، غلظت رنگ و سایه را تنظیم میکند. بررسی گلکسی S22 Ultra نشان میدهد استفاده از ویژن بوستر، بیش از هر موقعیتی، در زیر نور مستقیم آفتاب تاثیرگذار است. اما گذشته از این قابلیت، باید بهدقت رنگ بالای نمایشگر این گوشی اشاره کرد که در حالت عادی، رنگها را کاملا واقعی به نمایش میگذارد.
نرخ بهروزرسانی تطبیقپذیر
همانطور که پیشازاین گفتیم، نمایشگر Galaxy S22 Ultra، نرخ بهروزرسانی 120 هرتز را ارائه میکند که برای انجام سنگینترین وظایف هم کافی به نظر میرسد. البته جهت کاهش مصرف انرژی، این عدد تا 24 هرتز هم پایین میآید. غول کرهای در این بخش برای صفحه نمایش گوشی قدرتمند خود سنگ تمام گذاشته است. هنگام اجرای بازیهای سنگین فریم ریت به حداکثر میزان، یعنی 120 هرتز میرسد؛ وقتی حین وبگردی، محتوای پویا به نمایش درمیآید این عدد روی 60 تنظیم میشود؛ در زمان تماشای فیلم هم با توجه به نرخ فریم خود ویدیو، نرخ بهروزرسانی صفحه نمایش روی اعدادی مانند 24 یا 30 قرار میگیرد. چنین عملکردی، ضمن ارائه بالاترین و مناسبترین کیفیت، مصرف باتری گوشی را هم بهشدت پایین میآورد.
تمام ویژگیهای صفحه نمایش پرچمدار سامسونگ، قدرت و کیفیت بینظیر آن را تایید میکنند تا این دستگاه برای انجام کارهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
از تماشای فیلم و سریال گرفته تا تدوین ویدیو و کارهای گرافیکی، همگی لذتبخش خواهند بود و هیجان اجرای گیمها، کمنظیر خواهد بود. نرخ بهروزرسانی تطبیقپذیر، رزولوشن QHD و سازگاری با قلم S Pen، ویژگیهایی نیستند که بهراحتی بتوانید آنها را کنار هم (حتی در پرچمداران سامسونگ) پیدا کنید.
دوربین گوشی گلکسی اس 22 اولترا
یکی از مزیتهای ورژن اولترای S22 نسبت به دو برادر کوچکش، بهرهگیری از یک دوربین بیشتر در پشت دستگاه است. دوربین 108 مگاپیکسلی واید، 10 مگاپیکسلی پریسکوپی، 10 مگاپیکسلی تلهفتو و 12 مگاپیکسلی اولتراواید، ترکیب تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری این موبایل را تکمیل میکنند.
دوربین واید با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8، توانایی بالایی در جذب نور دارد و در موقعیتهای تاریک هم شما را ناامید نمیکند. امکاناتی مانند فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) و فوکوس خودکار لیزری (Laser AF) کار با این دوربین را آسان میکنند. ضمن اینکه با استفاده از قابلیت لرزشگیر اپتیکال (OIS) بهراحتی میتوانید در حین حرکت از محیط اطراف خود فیلم یا عکس بگیرید. دو دوربین پریسکوپی و تلهفتو، مخصوص بزرگنمایی طراحی شدهاند و به کمک آنها میتوانید از سوژههای حاضر در دوردست عکاسی کنید. ویژگیهایی مانند لرزشگیر اپتیکال و زوم 10 برابری، شما را در انجام این کار یاری خواهند کرد. با استفاده از دوربین اولتراواید هم میتوانید از مناظر مختلف، تصاویری با زاویه دید 120 درجه ثبت کنید.
تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی Galaxy S22 Ultra، جزئیات زیادی دارند و محدوده پویایی وسیعی را به نمایش میگذارند. رنگها قوی و چشمنواز هستند، اما اغراقآمیز به نظر نمیرسند. در واقع سامسونگ موفق شده ضمن جذابیت بخشیدن به رنگها، دقت نمایش آنها را حفظ کند که از این بابت باید عملکرد این کمپانی را ستایش کرد.
گلکسی S22 Ultra قابلیت ضبط ویدیو باکیفیت 8K و سرعت 24 فریم بر ثانیه را دارد. در صورت انتخاب رزولوشن 4K میتوانید سرعت ضبط را تا 60 فریم بر ثانیه هم بالا ببرید. ضمن اینکه گزینههایی مانند 1080p@240fps و 720p@960fps هم در دسترس شما قرار دارند.
دوربین سلفی
دوستداران عکاسی سلفی از گوشی جدید سامسونگ استقبال زیادی خواهند کرد. دوربین 40 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/2.2 و قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز، دست این کاربران را برای ثبت تصاویر فردی و دستهجمعی باز میگذارد. علاوه بر این، میتوان دوربین سلفی Galaxy S22 Ultra را برای ضبط ویدیوهای 4K@60fps مورد استفاده قرار داد.
سخت افزار گوشی موبایل سامسونگ Galaxy S22 Ultra
برند اول موبایل جهان، بار دیگر طبق معمول و سیاستهای گذشته، در ساخت پرچمدار خود از دو چیپست مختلف برای عرضه در بازار استفاده کرد؛ یک نسخه با Snapdragon Gen 1 به آمریکا و چین ارسال شد و نسخه دیگر با Exynos 2200 روانه سایر نقاط جهان شد. ورژن موجود در بازار ایران از تراشه اگزینوس 2200 بهره میبرد که پردازنده مرکزی 8 هستهای با بیشینه سرعت 2.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Xclipse 920 (محصول کمپانی AMD) را در خود جای داده است.
اگرچه همکاری سامسونگ با AMD در بحث پردازشهای گرافیکی بسیار جذاب به نظر میرسد، اما تردیدهایی را در مورد موفقیت این پروژه در کوتاهمدت به همراه داشته است.
گلکسی اس 22 اولترا در چهار نسخه، طراحی و ساخته شده که یکی از آنها به 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده است. سه ورژن دیگر، همگی از 12 گیگابایت رم بهره میبرند و به ترتیب 256 و 512 گیگابایت و البته 1 ترابایت فضای ذخیرهسازی را در اختیار کاربر میگذارند. نوع حافظه داخلی UFS 3.1 است که بین گوشیهای اندرویدی، سریعترین نوع محسوب میشود.
تقریبا غیرممکن است تا چند سال آینده، بازی یا اپلیکیشنی وارد بازار شود که توانایی به چالش کشیدن این ترکیب سختافزاری را داشته باشد. سنگینترین گیمها و نرمافزارهای گرافیک و تدوین بهراحتی اجرا میشوند و مولتی تسکینگ بهآسانی انجام میشود. علاوه بر این، حالا دیگر میتوانید از امکانات قلم استایلوس هم استفاده کنید و به خلق آثار هنری مختلف بپردازید. با توجه به اینکه روی بدنه S22 Ultra فضای مخصوصی برای قرار دادن قلم تعری