معرفی
پیش از این سری Honor را به عنوان یکی از زیربرندهای شرکت هوآوی میشناختیم و حالا دیگر این برند بهصورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرده و اصلا نمیتوانیم از کنار عملکرد بسیار خوب این برند بهراحتی عبور کنیم. برخی از گوشیهای هوشمند میانرده این شرکت توانستند با بهره بردن از مشخصات فنی قدرتمند، عملکردی در حد و اندازه گوشیهای هوشمند پرچمدار را به نمایش بگذارند. Honor 50 هم یکی از گوشیهای هوشمند میانرده این شرکت است که از نظر مشخصات فنی در نظر گرفته شده، در برخی از موارد هیچ چیزی کم از یک پرچمدار ندارد. در همان ابتدا طراحی زیبا این گوشی توجه شما را به خودش جلب میکند. آنر این بار تلاش داشته تا طراحی زیبا و ظریفی را برای این گوشی هوشمند میانرده در نظر بگیرید که باید گفت عملکرد بسیار خوب و موفقیتآمیزی در این زمینه داشته است. البته مشابه چنین طراحی را در برخی از گوشیهای هوشمند میانرده دیگر هم دیده بودیم (تقریبا مشابه با هوآوی nova 9). در نمای روبهرویی صفحهنمایش یکدست و بسیار زیبایی را شاهد هستیم که به طراحی ناچ جذاب اینفینیتی O مجهز شده است. بریدگی دایرهای شکل در قسمت بالایی و مرکزی صفحهنمایش که سنسور دوربین سلفی را در خود جای داده است. این صفحهنمایش زیبا و البته باکیفیت، به لطف بهره بردن از پنل اولد، توانایی پشتیبانی از حسگر اثر انگشت را هم دارد که قابلیتی در حد و اندازه گوشیهای هوشمند پرچمدار است. البته در تستهای انجام شده، حسگر اپتیکال هم در تستهای انجام شده، عملکرد بسیار سریعی در قفلگشایی صفحهنمایش دارد. در قسمت پشتی هم طراحی جالبی برای قرارگیری سنسورهای دوربین در نظر گرفته شده است. نمونه چنین طراحی جذابی را در گوشی هوشمند میانرده هوآوی nova 9 هم دیده بودیم. وزن بسیار مناسب ۱۷۵ گرم در مقایسه با بسیاری از گوشیهای هوشمند میانرده، وزن سبکتری است و در استفاده طولانی مدت هیچ خستگی برای دست بههمراه نخواهد داشت و از طرفی HANDS_ON بسیار جذاب هم، حس و حال یک گوشی هوشمند پرچمدار را به کاربر منتقل میکند.
صفحهنمایش ۱۲۰ هرتز و سنسور دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل
یکی از مشخصات در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند میانرده که هیچ چیزی کم از یک گوشی پرچمدار ندارد، بدون شک صفحهنمایش و سنسور دوربین اصلی در نظر گرفته شده است. این گوشی به صفحهنمایش با ابعاد ۶.۵۷ اینچ از نوع اولد با رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل مجهز شده است. مشخصات اشاره شده در کنار توانایی نمایش ۳۹۲ پیکسل در هر اینچ، نشان از آن دارد که با صفحهنمایش باکیفیت و بسیار قدرتمندی روبهرو هستیم. اما بهتر است که بدانید این صفحهنمایش توانایی ارائه نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتز را هم دارد. در نتیجه نه تنها صفحهنمایش روان و بسیار خوبی را شاهد خواهید بود، بلکه برای مثال در اجرای بازی و تماشای ویدیوهای باکیفیت هم، عملکرد بهتری را به نسبت صفحاتنمایش با نرخ بروزرسانی ۶۰ و ۹۰ هرتز خواهد داشت. در مجموع باید گفت که نه تنها در بین گوشیهای هوشمند میانرده، بلکه در بین پرچمداران هم، Honor 50 به یکی از قدرتمندترین و باکیفیتترین صفحاتنمایش مجهز شده است.
اما میرسیم به سنسورهای دوربین در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند میانرده. یک سنسور دوربین اصلی قدرتمند با رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسل و گشودگی دریچه دیافراگم f/1.9 از نوع عریض در کنار سنسور ۸ مگاپیکسل فوق عریض (ultrawide) با زاویه دید ۱۲۰ درجه و دو سنسور ۲ مگاپیکسل از نوع ماکرو و سنجش عمق، سنسورهای دوربین چهارگانه این گوشی هوشمند میانرده را تشکیل میدهند. Honor 50 از نظر میزان رزولوشون در نظر گرفته شده، به قدرتمندترین سنسور دوربین اصلی مجهز شده است. حضور سنسور دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل سبب شده تا جزئیات بسیار دقیقی را در خروجی تصاویر ثبت شده در نور روز شاهد باشید. کنتراست طبیعی و داینامیک رنج گسترده هم از دیگر خصوصیات تصاویر خروجی ثبت شده است.
اما این سنسور تنها در نور روز عملکرد خوبی ندارد و در نور شب هم حرفهای بسیار برای گفتن دارد. یکی از اصلیترین معیارها برای ثبت تصاویر باکیفیت در نور شب، گشودگی دریچه دیافراگم است. این سنسور هم با بهره بردن از گشودگی دریچه دیافراگم f/1.9، جذب نور بسیار مناسبی دارد و همین امر سبب خواهد شد تا در نور شب، عملکرد بسیار خوبی را از آن شاهد باشیم. البته قابلیت نرمافزاری عکاسی حالت شب یا همان night mode هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است. قابلیتی که بهخوبی تا میزان قابل توجهی، نویزهای موجود در نور شب (نورهای مصنوعی مثل نور چراغ) را حذف میکند و در نهایت خروجی تصاویر باکیفیتی را ارائه میکند. در مورد سنسور دوربین فوق عریض هم باید بگوییم که امکان ثبت تصاویر جذاب با زاویه دید گسترده را برای کاربر به ارمغان میآورد اما نباید توقع نمایش جزئیات بسیار دقیقی در حد و اندازه سنسور دوربین اصلی را در خروجی تصاویر ثبت شده داشته باشیم. البته اگر مقایسهای با گوشیهای هوشمند میانرده دیگر داشته باشیم، باید بگوییم که Honor 50 به سنسور دوربین فوق عریض کاملا قابل قبولی مجهز شده است. سنسور سنجش ماکرو هم امکان ثبت تصاویر از فاصله نزدیک را برای کاربر فراهم کرده است. سنسور سنجش عمق اما کمک شایانی به سنسور دوربین اصلی در راستای ثبت تصاویر پرتره کرده است. در خروجی تصاویر حالت پرتره، بهخوبی پسزمینه بوکه (محو) شده است و پرتره چهره تداخلی با پسزمینه بوکه شده ندارد. برای دوربین سلفی اما هوآوی انتخاب بسیار خوبی داشته و از سنسور ۳۲ مگاپیکسلی استفاده کرده است که توانایی ارائه عملکرد بسیار خوبی دارد. سنسور دوربین اصلی توانایی ضبط ویدیو با حداکثر کیفیت 4K و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و سنسور دوربین سلفی هم توانایی ضبط ویدیو با حداکثر کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه را دارد. شاید بهتر بود با توجه به رزولوشن در نظر گرفته شده برای سنسور دوربین سلفی، توانایی ضبط ویدیو با حداکثر کیفیت 4K برای آن در نظر گرفته میشد.
مشخصات سختافزاری کاملا قابل قبول
در بخش مشخصات سختافزاری هم این گوشی از مشخصات فنی بسیار مناسب و قابل قبولی بهره برده است. حضور پردازنده اسنپدراگون 778G شرکت کوالکام، به عنوان یکی از قدرتمندترین پردازندههای میانرده گوشیهای هوشمند اندرویدی، سبب شده تا این گوشی عملکرد بسیار خوبی در اجرای بازیهای سنگین مثل کالآفدیوتی موبایل و آسفالت ۹ را داشته باشد. باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعت این گوشی را همراهی میکند که اگر در این بخش مقایسهای به نسبت گوشیهای هوشمند میانرده دیگر داشته باشیم، شاید بهتر بود هوآوی باتری قدرتمندتری را برای nova 9 در نظر میگرفت. اما شارژر بسیار قدرتمند با توان ۶۶ وات برای این گوشی میانرده در نظر گرفته شده است که تنها در مدت زمان ۴۵ دقیقه، توانایی شارژ صفر تا صد درصدی باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعت این گوشی هوشمند میانرده را دارد. لازم به ذکر است که پردازنده در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند میانرده، سوای عملکرد بسیار خوب، توانایی پشتیبانی از شبکههای اینترنتی نسل پنجم یا همان 5G را هم دارد.